fredag 25. mai 2012

12 og 13 av 38: Bjørkvatnet og Kvindfjellet

Vi skulle få besøk av ei studievenninne fra tida på Ås og tenkte at da måtte det være fint å ta seg en tur ut i det fine turterrenget Verdal kan by på! Og så klart slår mang flere fluer i en smekk og velger en tur til et kjentmannsmerke, eller aller helst til to på en gang! Så vi satte kursen mot Bjørkvatnet og Kvindfjellet på en helt utrulig flott maitorsdag!Nok et kjentmannsmerke er huka av! 

Sola og stillhet ved Bjørkvatnet.Helt fantastisk, faktisk så fantastisk var det ved Bjørkvatnet at badetemperaturen måtte sjekkes. Og den var jaggu ikke verst! Det har vært bada og gispa i langt kaldere vann i både juni og juli tidligere! Ullugla hev seg uti, mens de to andre holdt seg på land. Ikke verst å få årets siste skitur og årets første bad innafor ei og samme uke! ;)


 Friskt og godt! Også så godt det er etterpå da! ;)


Etter at jeg hadde tørka i sola var det påtide å starte oppstigninga til Kvindfjellet. Det er ikke noen land tur fra Bjørkvatnet til Kvindfjellet, men du stiger de nødvendige meterne til å få en fantastisk utsikt! På vei opp kommer det også fram en mindre fantastisk utsikt, nemlig utsikten ned i kalkutvinninga i Tromsdalen. Nord-Europas reneste og største kalkforekomst befinner seg i den dalen og eierne av kalkfabrikken vil ha dagbrudd i hele området -  noe som tilsvarer et dagbrudd på 8000 daa! Grøss og gru for et krater det kan bli i Tromsdalen om det går igjennom... Jeg håper at det ikke blir gjennomført! 

Det er tydeligvis værhardt på Kvindfjellet også, for det var ikke så lett å se skrifta på kjentmannsmerket lengre, men vi var der! ;) Vi var på toppen akkurat et år siden boka ble lagt ut, og siden 24. mai 2011 har det vært 1392 besøkende på Kvindfjellet. Det må vel være den best besøkte toppen i Verdal? Godt tilskudd til folkehelsa er det iallefall! En flott tur!

Utsikten fra Kvindfjellet er formidabel, hele Verdalen for dine føtter! Været var så nydelig da vi var på toppen at bildene ble blasse og kjedelige pga så mye sol. Da bør man egentlig være godt fornøyd! 
Middagen ble inntatt med utsikten over, og det var ikke å forakte! 

Ingen kommentarer: