torsdag 17. mai 2012

TrippTRAPP

Forrige uke og denne uka har det vært stopp i all snekkering, men det har ikke vært stopp i all bygging likevel. For å bli ferdige med overbygga over dørene måtte trappene utvides, så den siste tida har det stått i fokus. Dette har resultert i diverse hinderløyper for å komme seg inn og ut av huset...

 Først måtte det jo graves (se forrige innlegg), før det ble satt opp forskalinger. Inngangsdøra som vi bruker mest skulle utvides like mye på begge sider, mens trappa på kårinngangen kun skulle utvides på en side. 
Forskaling og naturlig hinderløype.

Det ble støpt like før forrige helg, så helga som var vanna vi støpen en to-tre ganger i døgnet så herdingsprossessen ble optimal.
Trappa er ferdig støpt!

Ferdig støpt trapp, nå venter skiferlegging.

Søndag vaska vi skiferen fra den gamle trappa, for den skulle resirkuleres og brukes om igjen. Det var utrolig hvor mye penere skiferen ble etter en runde med høytrykksspyleren! Den tok til og med maling!

På mandag skulle jeg ha hjemmekontor, men det ble mest hjemme og lite kontor... Skiferlegging krever bæring.

Skiferen tilpasses.
Tappa er ferdig! Nå må det bare borres hull til stolpesko for søylene som skal holde taket på takoverbygget oppe, og vollgrava skal fylles igjen. Det blir bra!

Ferdig trapp. Vi er godt fornøyde!

 Kårtrappa ble som skrevet over bare utvida til ei side, dette fordi vi måtte flytte døra en 25-30 cm for å få plass til takoverbygget mellom vinduene i andre etasje.Tilpasning av skifer. 

Ferdig trapp! Kattepusen poserer villig vekk!
Samtidig som vi hadde murere på plass fikk vi fuga opp igjen trappa på buret. Der var fullstendig i oppløsning, og det ble et løft der borte! Bildet er tatt 17. mai - en våt dag på Hegstad. 

Håper dere som er innom for en titt uansett hadde en bra 17. mai, uansett vær! ;)

Ingen kommentarer: