mandag 21. mai 2012

11 av 38: Hærmannssnasa

Det var lenge siden vi hadde vært en tur på Havrevollen så etter å ha humpa på traktoren med trommel og harv etter dro vi til fjells 18. mai. Skia var med for vi hadde en plan om å komme oss til Hærmanssnasa iløpet av helga.

Lite skiføre å finne der vi parkerte bilen, så skia på sekken de første hundre høydemeterne. 


Mange av furuene ved Havervollen har navn, dette er vel den viktigste: kvilfuru. Når du har kommet dit har du gjort unna det meste av stigninga og er godt over halvveis. Det er obligatorisk å ta av sekken!


Litt lengre oppi lia møtte vi snøen, og den kom både fra oven og lå allerede på bakken. Snøelskeren blant oss syntes dette var tipptoppTOMMELopp! 

Havervollen i snø. Det er alltid like godt å komme opp! På sætervollen var vel ca halvparten av bakken dekka med snø. Så det kom ikke i nærheten av snøvintrene '95, '96 og '97. Da var det over halvannen meter på vollen i påska!

Dagen etter var det tid for å spenne på skia og gå mot Hærmannssnasa. Vi måtte bare av med skia over ei myr iløpet av hele turen til topps!


Et flott fjell! Ei horisontal stripe kan kanskje skimtes i underkant av fjellet hele veien, rett i overkant av de største trærne midt i bildet. Det er restene av veien som ble bygd når karolinerne var på vei inn i landet, en ferd som endte med gru i de Tydalske fjell i 1718. Vegetasjonen viser tydelig hvor veien var når du er på stor avstand, men når du kommer oppi fjellsida blir man lett lurt.

Tiltopps! Boka studeres nøye, har det vært noen kjentfolk her siden sist? Hærmannssnasa er den høyeste av kjentmannsmerkene, men ikke det høyeste fjellet i Verdal. Det er Løysmundhatten på 1090 meter.

Obligatorisk (t)opp(ned)bilde! 

Det var flott skikjøring på vei ned. Skylaget sprakk opp når vi kom til topps, og det var faktisk tørrsnø i første del av nedkjøringa. Helt knall! Bonden drassa sjølsagt skia helt til topps, for lengst mulig nedkjøring... :)

Flotte lysforhold på vei nedover.

Det er flott med vår i fjellet! ;)

Med nye Cecilie Skog ski går svingene som en lek! Kan ikke sammenlignes med de gamle Madshus fjellskia på nesten to meter! ;)Tilbake på vollen. Denne gangen heldigvis badet i sol og uten snø! 

Årets siste ski tur (ganske sikkert nå) ble gjennomført dagen etter med en liten svipptur opp i sida på Stor-Havren på jakt etter risninger fra noen setergutter i fjellet som vi ikke fant... 

Konklusjon Snasa: Flott tur både på ski og på bena. Beregn hele dagen. Det er drygt over myrene.

Ingen kommentarer: