lørdag 10. mars 2012

6 av 37: Hestgreivollen

Søndagsturen 4. mars ble en ettermiddagstur ettersom ullugla hadde vært på blåtur med Hovedkomiteen for NBUs landsstevne fra lørdag til søndag. Blåturen viste seg å være to flotte dager på Inderøya, med  besøk hos mange av bedriftene i Den gyldne omvei. Det er absolutt en avstikker fra E6 jeg vil anbefale på det sterkeste. 

Siden søndagen var godt og vel i gang når vi skulle ut på tur bestemte vi oss for nok et kjentmannsmerkemål i nærområdet, denne gangen ble det Hestgreivollen på Volhaugen. Bonden hadde vært opptatt med å følge Vasaloppet hele dagen, så i all viraken rundt avreise hjemmefra glemte han kart, så det ble leting etter vollen som nål i en høystakk. Vi hadde vel egentlig gitt opp når den PLUTSELIG var der! ;)

Hestgreivollen i sikte!

Fjordutsikt har det nok vært bra med for noen grantrær siden... 

Standardbildet! Nummer seks i boks! 


Litt turning må til ;)

1973 var siste året det ble drevet med seterdrift og melking på vollen.

Hestgreivollen viste seg å være nok et turmål som nok egner seg best på bena, men om man velger riktig vei oppover så er det en grei tur på ski også. Vi gikk for langt innover Vola før vi tok av opp igjennom skogen, så vi baska oss igjennom en del tettskau... 

På vei ned fant vi den gamle setervegen,
og den var bedre å kjøre ned enn der vi gikk opp! 

Skal du på ski til Hestgreivollen? Ta av oppover når du kommer til skiltet det står Syrstamnvegen på, ikke gå rett fram og så ta av oppover... Det gjorde vi. 
Det skal legges til at det var et nydelig skiføre, hardt under og en 5-10 cm styresnø oppå. Supert sjøl på racingski! ;)


På vei tilbake tok vi en liten avstikker oppom Stavlund. Der er det beiting av kviger den dag i dag, så det er en åpen og fin setervoll. Fjøset og grana fasinerte Ullugla for de to går mer og mer i ett med hverandre ;) 


Ingen kommentarer: