lørdag 3. mars 2012

5 av 37: Ryevollen

Etter ei uke med mye jobb både hjemme og på jobb var det på tide med en velfortjent søndagstur på ski! Kjentmannsmerkene drar oss ut av våre vanlige spor, og i dag var Ryevollen målet for turen. Vi så på skisporet.no at det var fine løyper helt fram, så vi smurte de nyglida skia og for i vei.

Vi starta ut fra Marka skistadion, Leksdal, og der var det tjukt med biler når vi kom. Det var fint vær, ja vel, men du verden så mange? Var det kretsrenn? Nei, det var Hærvolrennet som går fra Helgådalen til Marka. Må ha vært en nydelig dag for skirenn i allfall! Uansett, vi holdt oss unna skirennet og gikk heller i retning Hallemsvollen og Vegenden. Når du kommer til Vegenden (der veien slutter om sommeren), så står det et skilt med Ryevollen på, men du er ikke på Ryevollen enda! Fra Vegenden til Ryevollen er det 4 km om du følger skisporet.

Skilt med Ryevollen på treet i nederst til venstre. Dette er
vegenden, Ryevollen kommer om 4 km.

Gå fra Vegenden og når du krysser høyspentlinja så er det kun snakk om noen hundre meter før du ser Ryevollen på høyre hånd. Går du videre innover forbi Ryevollen kan du gå helt til Henningvola i traseen for Bulleråsrennet (som i år går av stabelen 11. mars. Kanskje Ullugla debuterer i sitt første skirenn der...)

Ryevollen

Klippet og klart! Nummer 5 er unnagjort! :)

Tradisjon tro fyra vi opp bål og spiste varme smørbrød til formiddagsmat. Ullugla skulle tenne bålet men det ble ingen suksess denne gangen. Godt bonden er flink med bål og at Ullugla var flink til å samle never! ;)

Dunjakkene er med i sekken! De er gode å ha når det rastes!

Turen tilbake til Marka gikk i godt driv, det var skarpt føre, så med slakt nedover mye av veien gikk det så det suste! Turen anbefales virkelig som vintertur!


1 kommentar:

Line Kristine sa...

Hei!
Så på bloggen til Marion at du var så glad for å finne ei strikkeblogg-dame i Verdal`n. Her er enda ei ;)
God helg!