mandag 26. mars 2012

Tunge løft

Det er ikke alt som er like praktisk å løfte på... Det finner man ut i en byggeperiode. Fredag 16. mars kom den ene av de to store verandadørene mot vest, og den turte vi ikke ha stående ute i den vinden som var meldt...

 Bonden har ikke det mest vanlige fornavnet så Trenor (vindusprodusenten) kalte han på denne dørleveringa for Tor Einar. Navnet skjemmer ingen.... ;)

Hmmm... Hvordan skal vi løfte noe sånt da?
 Det ble først forsøkt å få ut den ene døra, men i redsel for å ødelegge noe ble løsningen: to jekkestropper, 4 bærere (1 verdaling, en polakk, en latvier og en østfolding) og en helgådaling til å holde det hele stødig. Døra ble båret inn i peisestua med jekkestropper som bæreanretning. Funka fint, men duverden som døra var tung. En telefon ble tatt til Trenor for å høre hvordan vi skulle bære oss ad for å få døra opp i 2. etg. De anbefalte å ta ut dørene, og det var ikke så vanskelig som det så ut til, så det blir mandagens utfordring. Jeg er spent på om døra er inne når jeg kommer fra jobb!



Ellers har vi også ei svær trapp på framsida av huset som skal bort. Den har vi vel "glemt bort litt", siden ingen av oss egentlig vet hvordan den skulle angripes... Den hadde 18 flotte skiferheller på som vi var ganske opptatte av å ta vare på. Etter et lite prøveløft viste det seg at disse var mer eller mindre helt løse så etter en liten halvtime hadde jeg og moder'n fått fjerna alle hellene på greit vis! Da er det opptil bonden og gravemaskina å fjerne resten av trappa. Vi venter i spenning! ;)

Ingen kommentarer: