onsdag 17. april 2013

Rakettreperatør!

Vi har tydeligvis fått tak i en meget hurtigarbeidende ovnsreperatør! Vi leverte inn ovner på mandag, og i dag (onsdag) ringte ovnsreperatøren og sa at den første ovnen var ferdig. Imponerende responstid.
Vi la ikke noe press eller stress på han heller, vi sa bare i hvilken rekkefølge vi gjerne ville at ovnene skulle tas tak i. Havervollovnen først ut, siden vi vil prøve å få den opp på skuter før snøføret forsvinner. Så vi reiste til Ness rett etter jobb i dag, for vi var jo veldig spente på hvordan dette hadde blitt.
Og så flott som ovnen hadde blitt! Jeg er veldig, veldig imponert! 

To fornøyde karer!

Nye stener inni.
Vi kan starte med et før-bilde, så ser dere hvordan en total "bli-ny-operasjon" på en ovn kan være.
Ovnen hadde litt rust og var ellers ganske sjabby der den sto i låvebrufoten. 


Og dette ble det endelige resultatet! Og for et resultat! Den ser jo helt ny ut. Utrulig hva rengjøring, litt pussing og ny lakk gjør.
Gamle ovner blir som nye!

Mange flotte detaljer i jernet.

En havfrue og ei sol smykker den ene siden.
Hendelen du ser på siden (under havfrua) er for å snurre på ei plate inni ovnen sånn at aska detter ned i askeskuffen. Ovnsreperatøren hadde opplevd at mange sånne går tvert av, når de skal brukes etter så mange år. Men etter en sprut med "verktøykasse på boks" og litt forsiktig banking så virka den som aldri før! Det var ikke noe å bekymre seg for!

Baksiden.

Den andre siden, med havfrue og sol, uten hendel.

Framsida med ilegg på toppen, opptenning og askeuttak fra den nedre døra. 

Det er Kværner ovnsstøperi i Oslo som har lagd ovnen, og den er datert med året 1923.

Vi tar av oss hatten for en flink reperatør!
Ovnen har ei plate til å sette kjele på under hatten på toppen. Den kommer til å bli flittig brukt på Havervollen. Vi gleder oss til å få den opp dit!


4 kommentarer:

Unknown sa...

Moro :) Har jo et par ovner i garasjen vi også som hadde vært gøy å pusse opp. Ble litt inspirert nå :)

Mamma sa...

Vakkert!

Trallala sa...

Så utrolig fin ovn! Og for en jobb han har gjort, før-utgaven så jo nesten ut som den var klar for dynga :) Har jo blitt nesten som et smykke denne

Arne Bonde sa...

makalaust bra Elin og Sir Olav R- det må storkaukast i aill romman!! Kerr ska det fantastisk fine pokerborde med løvefotan stå plassert?!