søndag 28. april 2013

Latsida? Neihei!

Det ble ei ukes opphold i oppdateringene her. Det betyr overhodet ikke at det har vært stopp i framdrifta på kjøkkenet. Ullugla har vært i Skara i Sverige på kurs hele uka som har vært. Bonden tar gladelig bilder av det som skjer, men oppdatering av blogg? Der går grensa! 

Det var kjempespennende å komme hjem igjen, etter ei ukes utlendighet. Her kommer en liten gjennomgang av sist ukes høydepunkter på kjøkkenet. Det begynner å ta form nå!

Gulvet er retta opp, og undergulvet tar form.

Ekstra isolering i gulvet. Taket vil bli lagt oppå det gamle taket.
Legg merke til verktøykassa til snekker Snorre, den lagde han som lærling (han er 62 nå...).

Stor avstand mellom gulvplankene sier du? Det er fordi det skal legges ned metallplater som gulvvarmerøra skal legges i. Uansett, gulv er gulv, og det er stor framgang fra bare isolasjon og bjelkelag.

Metallplatene som varmerøra skal nedi.
Hull til ovnsrør.
 Ovnsrøret fra kjøkkenovnen må inn på do før det kommer seg inn i pipa.

Kasse over øya.

Siden vifta vi har valgt, Røroshetta bistro, ikke får plass oppi himlingen hos oss, så bygger vi ned ei kasse like stor som øya for å få plassert vifta skikkelig. Vi kunne ha senka hele taket for å få det til, men vi valgte heller å gjøre det sånn.

Røret til vifta ble greit skjult i taket.
Gulvet er klart for gulvvarme.

Lekting av taket, snart klart for å legge tak.

Snorre i aksjon.

Kjøkkenet
Det er himla kjekt å ha låve med oppbevaringsplass når man holder på i en oppussingsprosess. Kjøkkenet kom i uka som var, og det skal jo ikke settes inn helt enda. Så her står det. Pent pakka og klar for dyst.

Ferdigrestaurerte dører.
Snekkeriet har gjort en flott jobb med dørene våre, og de er nå klare for å få en oppfriskning av fargen og nye dørvridere før de kan settes inn i huset på nytt. Den minste (den brunlige) har stått i huset før, men den største døra (den grønne) er eldre og kommer nok fra trønderlåna som sto på gården før 1908.


Tak!
Vi har valgt faspanel i taket, og synes resultatet har blitt veldig bra. På do blir det mindre dimensjoner på både panel og listverk, siden det er et mindre rom. 

Overgang mellom dotak og gangtak.
Jeg venter spent på hva neste uke bringer. Vi venter på Allbäcks linoljemaling fra bygningsvernsbutikken Molo over helga, det blir spennende. Maleren begynner 2. mai. Molo får de beste anbefalinger fra oss, makan til service og kunnskap om det de selger skal du lete lenge etter! 

3 kommentarer:

Heidrun sa...

Det er så moro å følge med på utviklingen på Hegstad! Gleder meg til å se hvordan det har blitt in person i sommer!

Johan Johansen sa...

Dette blir veldig bra Elin :) Gleder meg til å se det til sommeren

Kathrine sa...

Artig å se fremdrifta deres! Vi malte m linolje på loftet. For en jobb! Men ble fint da det endelig tørket!