lørdag 25. februar 2012

Lyngåsen, 4 av 37

Sist søndag hadde vi tenkt å ta turen til Helloheggen, men når det under frokosten gikk fra klarvær til snøbyger til tåke bestemte vi oss for at det ikke var noe poeng. Helloheggen er den toppen vi ser fra kjøkkenbordet hjemme og siden bonden har aldri vært på toppen (ei heller ullugla) så hadde det jo vært artig å se hjem "fra oven".

Her skulle du sett Helloheggen... Søndagståka ligger lavt.

Dermed måtte planene endres, for vi skulle på tur, vi skulle ta kjentmannsmerke og vi skulle spise varmt ostesmørbrød stekt på bål. Løsningen ble Lyngåsen, det nærmeste kjentmannsmerket fra oss. Dit kan vi gå på ski hele veien, så det var jo en ypperlig løsning!

Tåke på Lyngåsen også, men vi går på med godt mot!

Framme! Vi gikk opp forbi Øgstad og fulgte en av traktorstiene i granskogen opp til lysløypa. En flott og alternativ tur opp til Blommen en dag det er godt med snø!

Fjerde klipp!

Ullugla gikk i mot all vanlig kutyme i trimbøker og skrev som kommentar at ho hadde gått på ski hjemmefra...


Det liker ikke bonden... Man skal følge de uskrevne trimbokregler i Trøndelag og ikke skrive annet enn dato, navn og eventuelt tidspunkt og antall ganger på plassen siste år. Til nød kan du skrive vær og føreforhold, men andre kommentarer bør man visst holde for seg sjøl... :) Jeg klarte ikke å dy meg lell.


Det gikk fra snøvær til klarvær da vi skulle tenne opp bål, og lyset var helt fantastisk. Jeg savna speilrefleksen!
Vi fant ut at nedkjøring via traktorveiene i granskogen ikke var helt det store, så vi valgte nedkjøring på jordene ovafor Buvollen og ned til Øgstad igjen. Og som dere ser under skifta været veldig i løpet av en liten halvtime, så det var flott å være ute! 

Litt kjedelig, men fint...

Nydelig fint! :)

Det ble brent bål og drukket te på denna turen også! ;)

Ingen kommentarer: