tirsdag 14. februar 2012

3 av 37: Marsteinsvola

Været var nydelig, og temperaturen føltes som mars. Ullugla dro tidlig fra jobb, for sånt vær kunne ikke kastes bort foran dataskjermen! Vi vendte nesa mot Volhaugen og Marsteinsvola, og du verden for en flott tur! Det største minuset var at jeg hadde glømt igjen hanskene mine hjemme. Så det ble årets første tur uten hansker for ulluglas del. Og det gikk utrulig bra! 

Bonden har kommet opp til Marsteinsvola badet i
herlig januarsol! Herlig!

Utsikten mot Trondheimsfjorden var flott, og snøen var et  eget kapittel på toppen. 

Skare med pudder på toppen. Vi skulle hatt fjellski og gamasjer ja! ;)

Kjentmannsmerke nummer 3! Nå venter bare nedkjøringa...

Det er ganske bratt opp (og ned til Marsteinsvola) og jeg vil anbefale å gå opp fra skihyttesida og videre ned igjen så man kommer inn på Volhaugrunden. Jeg ser for meg at nedfarten fra Marsteinsvola til skihytta er krevende om det ikke er veldig gode forhold til å kjøre og bremse også utafor skiløypa...
Marsteinsvola er grensepunkt for Verdal, Steinkjer og Inderøy kommuner.

Nedfarten starter. 

Jeg fikk låne bondens hansker før nedfarten, for hun var redd for å tryne uten hansker på. Det ble ingen tryn, derimot ble ho iskald på hendene av de klissblaute, store hanskene til bonden, så disse fikk han tilbake når vi var nede på Volhaugrunden igjen.

Ullugle med hansker = frosne fingre...
Dette er en tur som anbefales på det sterkeste! Flott utsikt og fine løyper! Vi burde tatt Hestgreivollen på samme tur, men det får vente til en anna gang, for uten hansker i skyggen frista ikke det.

Tar du turen til Marsteinsvola på ski iløpet av vinteren så stopp innom skihytta til Verdal orienteringsklubb og kos deg med en vaffel eller noe varmt i koppen før du går videre.

3 kommentarer:

Mamma sa...

Dette var til å bli misunnelig av. Og lyst til å komme seg ut på ski - spesielt i fint vær.

elin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Far -ølbrøggar sa...

Du store aildeles værden. Der skoill vi ha verre ja. Far - ølbrøggar