mandag 12. desember 2011

Jul igjen!

Ullugla er så heldig at ho bor kun et stenkast unna Stiklestad Nasjonale Kultursenter (også kalt SNK), og her skjer det ting både av kulturell og faglig art titt og ofte. Første helg i desember har de et arrangement som kalles jul igjen, og det viste seg å være skikkelig trivelig! 
Da er det liv i alle husa på museet og det stekes smultringer, potetlems, medisterkaker, det dreies, synges, bakes, slaktes gris og smis. De er enten kledd i fjøsnissedrakt, som dreienissen under, eller i tradisjonelle gamle klær etter huset de oppholder seg i. (For Stiklestad har en stor samling av gamle hus som mange andre bygdemuseer har).
Også baker de aniskringle i bakeriet. Det er tradisjonell Stekstadbakst og vi kjøpte 4 rykende ferske kringler og ulluglebonden utbrøt: "Dette smaker som det gjorde for 25 år siden, her jukser de ikke!"


I Gjersinghuset var det pynta til jul som i 1957 og vi kunne titte inn igjennom vindua for å se hvordan den julefeiringa foregikk. Vi kom forbi når de gikk rundt juletreet. Veldig hyggelig!

Inne i sjølve kulturhuset hadde de pynta til jul anno 1976, og der var det herlig retro! Serviset er akkurat et sånt vi og svigermor har deler til. Artig! ;)

Vi handla litt når vi var rundt på museet også, litt honning og konfekt fra Bjørka i Sparbu og en søt juledekorasjon fra flinke venninne Randi i Stil og Stemning fikk også bli med oss hjem. Den har allerede funnet plassen sin på bordet på salen!

Ingen kommentarer: