mandag 3. september 2012

23, 24, 25 av 38: Juldalsvollen, Tørrgranvola og Flysetra

Vi pakka superbilen med alt vi kunne tenke oss å trenge på tur, for vi skulle sykle, gå på topptur, kanskje sove i telt, eller kanskje sove i bilen. Vi skulle nemlig mot Vera for å plukke kjentmannsmerker i helga. Vi hadde også tenkt å få med oss Veresspelet Grenselaust, som er nytt av året, men dette var utsolgt så vi la andre planer. Vi satser på at årets suksess gjør at vi kan se det neste år.

Første stopp på ferden mot øst var Juldalssetra østre/indre, som ligger innerst en 11 km lang bomvei. Været var nydelig og Ole Martin som skulle være med på sykkelturen venta på oss ved bommen. En flott sykkelvei lå foran oss! 

Herlige grusveier innover fint beiteland langs elva.

Vi sykla helt til veienden og der var det fint lite anna enn ei samletrø.

Juldalssetra er kryssa av! 

Fin setervoll ved Juldalssetra, her beiter det sau og kjøttfe hele sommeren.

Når man er innover Juldalen passer det bra å ta med seg et kjentmannsmerke til i samme slengen, nemlig Tørrgranvola. Ole Martin forlot oss til fordel for sykkelrittet Spania rundt, mens vi la i vei oppover uten sykler. I Juldalen har Værdalsbruket (Verdals største grunneier) drevet hensysløs og stygg skogsdrift. Det så rett og slett ikke ut i flere av dalsidene. Olav Einar viser hva han mener om de spora vi måtte igjennom for å komme til Tørrgranvola.

Fint? Trukke det!

Stien opp til Tørrgranvola var ikke lett å finne, men vi fant da ei lei oppover og den flate, store toppvarden ble besteget!


Flott utsikt til svenske Skjækerfjell fra Tørrgranvola. 

Nummer to for dagen! ;)

Videre tilbake til bilen måtte vi stoppe ved de enorme drola med markjordbær som var langs veien i Juldalen. For en herlig oppdagelse sånn helt på tampen av sommeren!

Ser du jordbæret?


MASSE markjordbær! 

I det hele tatt var denne helga i bæras tegn, vi spiste så mye blåbær, molte og markjordbær at magan nesten ble helt syrlig. Vi har fått dekka antioksidantinntaket for mange, mange uker i allefall!
Herlige, STORE blåbær fantes over alt! 

Siste stopp for lørdagens kjentmannsmerkeplukking var Flysetra, den setra hvor de fakka Henry Oliver Rinnan i maidagene i 1945. Turen starter ut ved parkeringa til DNT-hytta Bringsåsen og går i et variert terreng.
Helgåa krysses på hengebru. 

Ullugle på hengebru. 
Nok en gang slet vi litt med å følge stien når vi skulle til kjentmannsmerket, men vi fant da setervollen og oppslagstavla om pågripelsen av Rinnan, men hvor var klippetanga? Den var godt gjemt!

Bonden kleie hau og skjønner ikke hvor vi skal få bekrefta at vi har vært på posten... 

DER! Midt inne i kjukkeste granleggene! 

Dagens siste kjentmannspost. Tre på en dag er svært bra! ;)

Kvelden ble avslutta ved Aurtjønnbekken i Vera, vi fant en flott leirplass ved elva og kosa oss med lukta av bål og lyden av klukkende vann. En flott avslutning på en fin dag.
Kokk Elin passer bålet.

Bålmester Olav Einar er morsk i blikket når han passer bålet.


Ingen kommentarer: