mandag 10. juni 2013

Flisefin

Nå har det stått stille her ei stund, men det kommer ikke av stillstand i oppussinga. Nærmest tvert i mot. Det nærmer seg sluttspurten, men i den sluttspurten har det også vært mange andre ting som har skjedd i tillegg og da er bloggen det som taper først.

Jeg sender en hilsen fra min siste kveld i Umeå, jeg er kjempespent på å se hva som har skjedd siden jeg reiste hjemmefra for nesten 14 dager siden når jeg endelig kommer hjem på onsdag! Men her kommer en liten oppdatering av hva som har skjedd mellom 17. og 31. mai. Det har gått mye i fliser.

Hjørnet klart for flislegging.
 Det har også kommet på plass mye listverk, og det er gøy å se at ting tar form!Gangen. Vanskelig å få til gode bilder med rett fargegjengivelse. Beklager det.
Kom heller på besøk og ta en titt! ;)

Klare for flis"impregnering".
Flisene vi har valgt er ubehandla betongfliser og disse må behandles slik som skiferplater og anna stein må behandles før bruk så det ikke setter seg fast mye møkk og dritt på dem under legge prosessen (og etterpå). Vi hadde overnattingsbesøk i slutten av mai, og hva var vel ikke en bedre betaling for kost og losji enn innsmøring av fliser. Tusen takk for god hjelp, Linn Hege! ;) Trivelig var det og! Vi impregnerte flisene som skal på hjørnet bak ovnen. Ganske mange fliser, men med god hjelp gikk det kjapt.Flisene klare til å få på veggen.
Dagen etter kom flisleggeren, og under ser dere resultatet. Vi er veldig godt fornøyd. Takk til Marius Enes for en enestående jobb!


Dagen etter sto alle flisene til gangen og do for tur. Det var en enda større jobb, og vi hadde dessverre ikke Linn Hege til å hjelpe oss. Ny strategi på påføring av middelet (legg utover flisene først, påfør så middelet, ikke motsatt!), så gikk det relativt radig. Snekkerbukser med puter i knea anbefales på det sterkeste!

Klart til legging av flis i gang og på do.
Så reiste Ullugla sin vei for 14 dager. Bonden har lovt å ta bilder mens ho var borte, så det kommer nok snart nok en oppdatering på statusen per dags dato.

Ingen kommentarer: