søndag 12. mai 2013

Et gedigent fargekart

Det raser av gårde på kjøkkenet, og med pent vårvær om dagen, blir oppdateringer på Ullugla nedprioritert. Men jeg tar bilder hver dag, så da blir den oppdatering på forrige ukes framskritt nå! I dag er det for Ulluglas del nok en øving til Verdalsoratoriet som spilles på Stiklestad nasjonale kultursenter 18., 19. og 20. mai. Prøvene så langt lover godt for et musikalsk flott og emosjonelt gripende stykke, så bor du i nærheten bør du kjenne din besøkelsestid! Det blir minst 10 år til neste gang!
Vel, det var dagens reklameinnslag, over til kjøkkenet!

Mandag starta med priming av gulvplatene. For de som lurer på hvordan det ser ut, så ser dere resultatet under. Et hvitt belegg påført med rulle. Dårlig bilde, for fotografen kom hjem litt for sent på kvelden til at lyset var optimalt...

Primeren er påført.
 Tirsdag ble det lagt rør til den vannbårne varmen i gangen.

Varme i alle rom!


Litt mer panel har også kommet opp.


Etter at røra var på plass ble det støpt gulv. Så nå er røra til den vannbårnevarmen godt skjult, og gangen og do har fått et stabilt underlag. Flisa blir først lagt helt mot slutten, det skal males og snekres en god del til før den tid.
Betonggulv i gangen.
 Maleren begynte også denne uka. Grunning og det første strøket i taket er ferdig. Vi er godt fornøyd med fargevalget i taket til nå, havregrå linoljemaling fra Allbäcks blanda med 1:1 med hvit.

Kassa er ferdig grunna, kassa er ellers ferdig, mangler bare vifta. 

På ble innmaten til doen satt inn. Siden doen vår blir ganske liten i areal har vi valgt vegghengt do for å spare plass. Sisterna havner jo da inni veggen.

Baksiden av en vegghengt do.

Klart for vask.
Panelet har kommet opp i gangen, og garderoben tar form (under).Siden vi har valgt å male med linoljemaling (noe vi til nå er veldig godt fornøyd med, både utseende og ikke minst lukt (eller fraværet av sådan!) så har vi fått litt større utfordringer når det gjelder fargevalg. Det er ikke bare å oppgi en NCS-kode og vips så har du en farge, her må det mer sofistikert blanding til. Fargen vi ønsker på kjøkken veggen har voldt oss endel hodebry, men maleren kom med en god løsning på det hele. Han skulle grunne på fredag, og foreslo at han kunne grunne i ulike nyanser på veggene på kjøkkenet. Dette gjorde han ved å blande ny fargeblanding for ca hver meter. Som sagt så gjort, og etter diverse prøving og feiling nærmer vi oss nå ønska farge med store skritt! Spennende og lærerikt!

Vi begynte med en veldig mørk farge innerst i hjørnet... Dette ble ikke riktig.

Her nærmer viss oss mer fargen vi ønsker, en gyllen grønnfarge (litt feil fargegjengivelse på bildene).
Så neste uke blir spennende, vi venter på mer maling, og da blir den endelige fargen på kjøkkenet forhåpentligvis ferdig. Doen får fullstendige vegger. Hull til røykrøret fra ovnen skal borres. Veggen mellom gangen og kjøkkenet skal bygges opp igjen, med ei skyvedør i. Veggen skal opp omtrent der grønnfargene slutter på bildet over.

Ingen kommentarer: