onsdag 28. januar 2015

Bare rør

Det har blitt røra mye i kjelleren i det siste, betong og litt avrettingsmasse. Nå er i all hovedsak alt sånt unnagjort, så nå kan oppbygginga starte. Det er godt! 

Uren sone

Stenderverket er oppe og rommet tar form.

Nå med vannbåren varme og betonggulv. Do

Doen er det rommet det skjer minst med, det beholder jo samme funksjon, men blir oppdatert fra 1968-standard til 2015. Så her er det nå straks klart for montering av vegghengt do, flislegging og panelering. Det blir fliser fra Historiske fliser (norsk stjerne nummer 19) på gulvet, restlageret fra gangen og do oppe, og trepanel på vegg og i himlingen. Dette skal males, men fargevalget har vi utsatt enn så lenge... 

Badet

På det som skal bli bad har det kommet opp litt stenderverk, og betongen har tørka akkurat som den skulle. I morra kommer elektrikeren for å flytte sikringsskapet som står inne på det rommet, det er jo ikke nødvendig å ha et sikringsskap på et våtrom...


Litt ledninger å rydde opp i for elektrikeren. 
 Neste uke kommer rørleggeren for å rydde opp i alle røra i taket, der går det både vannrør, vannbårenvarmerør fra oljefyren både med og uten vann i samt rør fra gangen og kjøkkenet som snart skal kobles til nytt væske-vann varmesystem. Så han har litt å ta tak i. Dette må gjøres før vi gjør noe mer med himling og videre arbeid på dette rommet. 


Ellers er det mange avgjørelser som skal tas om dagen, vi har vært å sett på dører. Det blir ikke satt inn gamle dører her nede. Vi har ikke flust av dem, og prioriterer de i første og andre etasje, men vi forsøker å finne dører med nogenlunde samme profiler, og det ser absolutt mulig ut. 

Det skal være fliser på gulv og vegg på badet og på gulvet i uren sone, og her har vi bestemt oss for grå keramiske fliser i stenetterligning, så der venter vi på tilbud før vi bestemmer oss for leverandør. Så må det bestemmes om lyspunkt, lampetyper, listverk, farger, stikkontakter, vask, dusjarmatur og så videre. Det er bare å ta ett valg av gangen, og jobbe seg framover. 

Ingen kommentarer: