søndag 1. desember 2013

I full bruk!

Ting har tatt tid, men nå har vi endelig fått på plass de siste lampene på kjøkkenet og dermed kan jeg vise fram hvordan vi har fått det. Kjøkkenet har vært i full bruk siden slutten av juli, og vi er meget godt fornøyde med alt. Det er faktisk bare et par ørsmå detaljer vi ville ha endra på om vi hadde gjort det en gang til (det mest "alvorlige": flytte en stikkontakt inne i kjøkkenmaskinskapet...).

Det er jo nesten mørketid her i Nord-Trøndelag, så bildene bærer preg av det, men sånn må det nesten bare bli... Bildene ble tatt uten at jeg tok meg bryet med å rydde i noen grad, for de skal vise et kjøkken og en gang i bruk! 
Arbeidsavdelingen. 
Arbeidspultavdelingen er satt stor pris på av begge beboerne, og papirlausdrifta til bonden har blitt historie! Skuffer og høyskap tar unna for denne nå.

Kjøkkenøya
 Vi har blitt utrulig glad i kjøkkenøya med alle sine meter med benkeplate.

Spisekroken
Et gammelt faldbord fra gården har blitt kjøkkenbord, og der synes vi det er fint å både spise mat, spille kort og samle kjente og kjære rundt.

Skuvsengkroken. 
Skuvsenga blir brukt mye, bonden sover dupp og ullugla leser avisa der etter middag.

Endelig vedovn!
Kjøkkenvedovnen er allerede flittig brukt, særlig siden vi ikke kommer til å få varme i gulva før neste år. Heldigvis har vi hatt en veldig mild høst til nå, og ovnen har vist seg som en svært effektiv varmekilde. Enda så er ikke stekeovnen i vedkomfyren prøvd ut enda, men jeg hadde tenkt å prøve den ut før jul. Og den oppskrifta som har vunnet konkurransen om å være første par ut er Trines sitronboller med pistasjekrem . Satser på at det blir bra!



Stålbenken
Vi fant tidlig ut at vi ville ha en heldekkene og stor stålbenk, siden vi har valgt heltre benkeplate. Stålbenken har vi blitt utrulig glad i, og den store flata til venstre har blitt ulluglas nye favorittsted for utbaking av brød og anna gjærdeig. God å jobbe på og veldig lett å rengjøre etterpå!

Lisj-kontoret 
Det å få do i første etasje har virkelig vært deilig. Fargene kommer ikke helt til sin rett på bildene her, men vi er veldig fornøyde med resultatet. Det at røkrøret fra ovnen på kjøkkenet går igjennom rommet gjør at det ikke skal mye til for at temperaturen er mer enn god! ;)


 Et lite rom, men mer enn stort nok for det som skal gjøres der inne! ;)


Gangen mot do.
Gangen har vi blitt veldig godt fornøyd med. Flisene er lette å holde rene og det er stor og god plass sammenligna med de tre romma gangen besto av før. Vi må leve med at det er litt kaldt i gangen i år, siden det heller ikke her er noe varme i gulvet. Siden det ikke var spesielt varmt tidligere heller, så er ikke forskjellen stor, så dette lever vi godt med!

Utgang
Ei stor kiste etter ulluglas farmor med flatt lokk har blitt både krakk og oppbevaringsløsning rett innafor døra. Veldig praktisk. Der bor vinterjakkene om sommeren og sommerjakkene om vinteren.

Mot arbeidsavdelingen på kjøkkenet.
Vi satte inn nye skyvedører mot kjøkkenet og det er vi glade for. For når vi fyrer opp i ovnen på kjøkkenet får vi lett en god temperatur på kjøkkenet, uten at varmen bare forsvinner ut i gangen.



Lisj-benken
Den lille benken i gangen med skuffer under er vi blitt veldig glade i, praktisk med oppbevaring unde, og god å sitte på.

Alt i alt er vi meget godt fornøyd med alt vi har fått til, men her er vår topp tre over hva vi er mest fornøyde med, i urangert rekkefølge, for det hadde blitt alt for vanskelig. 

Skuvsenga og tømmverveggen
Skuvsenga er et godt sted å samle krefter til nye slag, og tømmerveggen viser litt av historien til huset. Huset har tømmerkasse, og vi synes det er fint å vise fram den på innervegg.

Vedkomfyren og tregulvet
Tregulvet er utrulig godt å gå på, og plassen inntil flisene ved vedovnen er ulluglas favorittplass når ho kommer inn etter en litt rufsete dag. 

Stålbenken og 80 cm skuffer
At vi valgte 80 cm skuffer i steden for 60 cm er vi mer fornøyd med enn vi regna med på forhånd. Det er så mye lettere å holde oversikt og system med så vide skuffer.

Framover vil nok ullugla gå litt i hi. Vi skal ha oppussingspause nå fram til neste høst. Vi synes det er viktig å kose seg med det en har fått til før neste tak.
Men vi har turplaner av flere slag, og det kan jo hende det kommer noe tekst og bilder fra det. Neste år er nemlig målet å besøke Nord-Trøndelags turistforeningshytter, 14 i tallet. Det kan bli mange fine turer det!

3 kommentarer:

Litla sa...

Staselig og stas Elin!!
Ypperlig inspirasjon for fremtidige gardskjøkkeneiere!

Kathrine sa...

Så utrolig flott! Hvor er kjøkkenet fra forresten? Ser virkelig bra ut!

TorArne sa...

Så forandret det har blitt. Og så fint! Kommer plutselig for å se hus og hilse på dere. ;-)