onsdag 7. november 2012

37 av 38: Tronestangen

Søndagen opprant med sol og stille vær. Da var det bare å pakke sykkelveska, dra på sykkelshortsen og vende nesa mot Tronestangen. Vi hadde nesten ikke trudd vi skulle få til det etter forrige ukes snøfall, men plutselig var det nesten vårstemning igjen. Været i Trøndelag klarer ikke helt å bestemme seg om dagen! 

Klare for sykkeltur. 

Nydelig høstsol over  stubbåkre og Aker Kværner på vei ut mot Trones. 

Opp mot Trones gård, 

Trones gård er en gård du ikke kjører forbi uten å titte to gang. Etter brann i 1970 ble den bygd opp igjen, i funkisstil! Både våningshus og låve er i funkisstil og skiller seg ut fra andre gårder på Innherred (og strengt tatt i hele Norge).

På vei ned mot kjentmannsmerket på Blåberga.

På kjentmannsmerkebeskrivelsen står det at turen til Tronestangen er kjentmannsmerkets rullatortur, men jeg er usikker på om de siste 200 meterne egner seg for noen i rullator. Se bare på bildene ovenfor og nedenfor. Jeg skulle likt å sett den 90-åringen med rullator som hadde satt utfor og kravla seg opp igjen. Den skulle vært sprek! ;) Når det gjelder rullatortur ville jeg heller anbefale Bragstaden


Det var med en litt rar bever på tur også... 

Nummer 37! Bare Fånettvatnet igjen nå! 

Store glis for nummer 37!

Vi spiste sjokolade i fjærestenene. Varmt i været og blikk stille på fjorden. Nesten påskestemning.

Vi sykla elvepromenaden tilbake fra Trones, der var det massevis av folk! Artig å se at den blir så godt brukt. Vi har prøvd å sykle elvepromenaden tidligere, fra Bjartnes og mot Øra, men da fant vi ikke fram og rota oss bort ved Fæby. Nå når vi sykla andre vei, ble alt så mye klarere. Elvepromenadestien fortsetter der bonden sykler på bildet under, altså bak grushaugen. 


Konklusjon: En flott tur som står høyt på lista over turer som må tas når våren kommer! 

Ingen kommentarer: