onsdag 3. april 2013

Kjøkkenet står for fall

Det har vært laber aktivitet for Ullugla på nett de siste månedene, men det vil ikke si at vi har liggi på latsida i det virkelige liv! Her har det nemlig gått i forbredelser til kjøkkenoppussing. Nå ligger kjøkkenet nakent og tømt og venter på at det snart skal komme en mann med brekkjern på besøk. Han kommer onsdag etter påske, så her kommer en liten gjeng med før bilder.

Kjøkkenet er 99% originalt fra 1968, det eneste som er skifta ut er kjøkkenvifta, kjøleskapet (som fortsatt gikk i fjor, men som til gjengjeld gikk hele tida...) og vaskemaskinen (ja, det var vaskemaskin her i 1968!). Polariskjøkkenet fra 60-tallet kunne nesten ha fått stått videre, om vi hadde tatt alle kjøkkenprodusentene på alvor, det er jo moderne igjen. Hvit høyglans og alu gripelister... Vel, nei, nå er det på tide med noe annet her i gården!

Uansett. Kjøkkenet fra 1968 har virkelig tålt hard bruk og tidens tann, jeg er redd for at vi ikke kommer til å få et så robust kjøkken denne gang. Vi gjør likevel det vi kan for å få et kjøkken som skal vare lenge. Vi har ikke tenkt å ta den runden vi tar nå igjen med det første.

Nå har det blitt onsdag etter påske før jeg fikk skrevet ferdig her, og første runde med brekkjern er unnagjort. Bilder av hva slags vei brekkjernet har lagd i vellinga kommer i morra. Først presenteres "før"-bildene.

Kjøkkenets oppvaskavdeling med kjøleskap.

Nymotens ovn fra 1968. Stekeovnen steker det meste og 3 av 4 kokeplater virker.
Ovnen er skikkelig stilig, men nå er den utslitt. Takk for alt godt du har lagd gjennom tida! 

Kjøkkenbordavdelingen. Ikke plass til et alt for stort kjøkkenbord.

En titt inn i spisestua. Veggen som skiller mot kjøkkenet skal ned, og kjøkkenet utvides her.

Legg merke til gårdens andre løsdrift på høyre side... Den skal det blir godt å få inn i noe skuffer og skap! 

Ikke så veldig mange benkeplatemetrene å boltre seg på... Det skal bli godt med litt mer armslag.

Tomt både i spisestua og på kjøkkenet!

Inne i dette som ser ut som et kott skal det bli en trivelig diddelido.

1 kommentar:

Trallala sa...

Gleder meg til å se det ferdige resultatet, tipper det blir noe annet ja. Skal si dere står på, flinke er dere! Herlig med løsdrift på kjøkkenet :) Kjenner igjen den, ting har en tendens til å hope seg opp